Wratbehandeling

WAT IS EEN VOETWRAT?

Een wrat is een virus die een vergroeiing van zenuwbanen en bloedvaten vanuit de gezonde huid naar het eelt veroorzaakt. Zijwaartse druk geeft meer pijn dan loodrechte druk. Een voetwrat aan de onderzijde van de voet verschilt met een andere wrat omdat er druk op uitgeoefend wordt en daardoor een dikkere laag eelt ontstaat. Dit eelt kan niet geheel weggehaald worden ivm het bloeden door de bloedvaten die ertussen zitten en de pijn door de zenuwbanen.

THUISADVIES IN COMBINATIE MET ONZE BEHANDELINGEN:

Met zinkzalf kan de wrat dagelijks ingesmeerd worden vlak voor het naar bed gaan. Dit droogt de wrat verder in, tevens adviseren we om zink tabletten in te nemen. Het is bewezen dat het wratvirus niet van zink houdt en zo pakken we het zowel van binnen als van buiten aan. Elke 2- 4 weken kunt u door de pedicure het deel van de eelt laten verwijderen waarvan de zenuwbanen en bloedvaten eelt zijn geworden door de pakking of Htc behandeling.

BEHANDELMETHODES

Behandelingsmethode 1
Pakking met salicylzuurzalf gedurende 3-5 dagen blijft dit erop zitten, daarna kan er een deel van het eelt verwijderd worden door de pedicure. Hierna wordt er dan eventueel meteen een nieuwe pakking gezet. Het is per persoon verschillend hoeveel behandelingen er nodig zijn, dit heeft te maken met de diepte van het wratweefsel en dit halen we met deze behandeling laagje voor laagje weg.

Behandelingsmethode 2
HTC Wrat coagulatie, Professionele pen voor het verwijderen van wratten. Het voorste staafje wordt warm en brandt de wrat weg. De behandeling is niet geheel pijnloos, maar wel minder pijnlijk dan het bevriezen van de wrat. De ervaring van cliƫnten is, dat men de pijn vindt meevallen omdat het maar heel even is. De behandeling bestaat uit tenminste 3 keer aanstippen. Meestal is dit voldoende, maar in sommige gevallen als de wrat diep zit is het vaker nodig. Dit moet om de drie a vier dagen gebeuren. Eerste keer: De huid wordt gedesinfecteerd zoals u gewend bent. Het teveel aan eelt wordt verwijderd daarna gaan we de wrat steeds kort aanstippen. Hierbij ziet u dat er kleine rookpluimpjes ontstaan en uruikt dit ook. De wrat wordt door het aanstippen steeds een beetje zwarter. Dit gaan we een paar keer herhalen tot de gehele wrat zwart verkleurd is. Als laatste handeling nemen we de plek nog even af met alcohol. Er hoeft geen pleister op en u kan gewoon douchen etc. Tweede keer: De huid wordt opnieuw gedesinfecteerd. Het zwarte weefsel wordt verwijderd met een grove frais of een mesje. verder behandelen we zoals bij de 1e keer. Dikwijls is reeds na een behandeling een afname van het weefsel in de wrat zichtbaar. Wrat behandeling met de HTC pen vervolg Derde keer: De huid wordt opnieuw gedesinfecteerd. Het zwarte weefsel wordt verwijderd. Nu ziet u vaak dat de wrat al bijna weg is. De wrat wordt opnieuw aangestipt. na de 3e behandeling plannen we een controle afspraak om te kijken hoe het er voor staat en het laatste beetje weefsel te verwijderen. Ter info; ook huisartsen gebruiken deze methode voor wratten en andere kleine steelwratjes. Bovendien wordt de pen door medici gebruikt bij het dichtbranden van aderen en bloedingen.

Menu