HARSEN VAN DE BENEN

Met mooie gladde benen de lente en zomer in, dat kan door middel van harsen. Als de benen geharst worden, blijven de haren langer weg doordat de haren uit de haarzakjes verwijderd worden.

Voordat er met harsen begonnen kan worden, moeten de benen eerst voor behandeld worden. Daarna wordt de warme hars op de huid aangebracht. Vervolgens wordt hier overheen een strip stevig aangedrukt, zodat de hars met haartjes verwijderd kan worden. Zo behandelen we beide benen. De harsresten worden met speciale olie verwijderd. Als dat gebeurd is moet de huid weer tot rust komen. Dit kan door de huid met rustgevende crème in te smeren en te masseren.

 

 

TIPS

  • Haargroei wordt gemiddeld weer zichtbaar na 3 tot 6 weken.
  • Voor het harsen: geen crème of olie op de benen smeren. Het is beter om geen strakke kousen, sokken, panty’s of broek te dragen vóór het harsen. Het haar wordt dan te plat op de huid gedrukt.
  • Na het harsen: het is beter de huid wat rust te gunnen en de eerste 2 dagen niet in de zon of onder zonnebank te gaan liggen. Ook is het beter om de eerste dag niet in de sauna te gaan.
  • Om het ingroeien van haartjes te voorkomen kan men de huid regelmatig scrubben (niet de eerste 2 dagen). Men verwijdert hierdoor de dode huidcellen, zodat opeenhoping zoveel mogelijk voorkomen wordt. 2 dagen voor harsen niet meer scrubben, omdat de huid dan te gevoelig wordt.
  • Als u regelmatig laat harsen kan de haargroei verminderen. Vaak zien we dat de haartjes steeds langer weg blijven.
Menu