Diabetische voet


Per januari 2015 zijn de vergoedingen omtrent de diabetische voetzorg veranderd. Als u diabeet bent heeft u voortaan een Simms classificatie en een zorgprofiel nodig voor de voetverzorging. Deze wordt door de behandelend arts vastgesteld. Aan de hand van het zorgprofiel worden de vergoedingen en declaraties bepaald. Voor de duidelijkheid heb ik een overzicht gemaakt over de zorgprofielen mbt de vergoedingen. Wat de zorgprofielen precies inhouden kunt u lezen in de link op deze pagina.

*Zorgprofiel 0: geen vergoeding, sommige zorgverzekeraars hebben nog een tegemoetkoming of overgangsregeling.

*Zorgprofiel 1: vergoeding via aanvullende verzekering. Dit is per verzekering anders. Kijk hiervoor uw polis na.

*Zorgprofiel 2 of hoger: U gaat naar een podotherapeut. Deze kiest u of uw huisarts, internist of diabetesverpleegkundige verwijst ernaar. Het moet wel een podotherapeut zijn waar ik een contract mee heb mocht u bij ons behandeld willen worden. We hebben een contract met Podotherapie Van der Kaa tilburg, goirle, gilze en reeshof, De podotherapeut screent de voeten waaruit een zorgprofiel voorkomt en geeft aan hoeveel behandelingen er medisch noodzakelijk zijn om ernstige wonden en amputaties te voorkomen.

Tijdens de screening wordt gekeken naar een verminderd gevoel, vaatlijden, risicofactoren door bepaalde ziektes standsafwijkingen en drukplekken op de voet. hun stellen een behandelplan op en schrijven voor dat u bijv. 7 x 20 minuten uw voeten mag laten verzorgen. Dit houdt dus in dat u 7x per jaar mag komen en de behandeling duurt 20 minuten.

Let op dit houdt alleen de instrumentele voetbehandeling in, wat in het behandelplan omschreven staat. Het doel hiervan is “zorg op maat”.

Uw voeten worden behandeld zoals in het behandelplan omschreven of in overleg met u.

Mocht het zijn dat de behandeltijd uitloopt of u wil graag meer gedaan hebben aan uw voeten dan vraag ik hiervoor een vergoeding van euro 6,50 tot 15 behandelminuten. Dit valt dan onder ‘cosmetische voetbehandeling’. Dit is voor eigen rekening. Ook als u vaker wil komen dan gecontracteerd.

De rekening wordt door mij gedeclareerd bij de podotherapeut waar u geweest bent voor het behandelplan.(als u naar de internist gaat voor de DM controle) of zorggroep RCH (als u naar de huisarts gaat voor de DM co

Voor uitgebreide informatie klikt u op onderstaande link voor het filmpje.

Filmpje op Youtube

Diabetische voetverzoring

Voetverzorging bij mensen met diabetes (suikerziekte) is extra belangrijk Ruim 10% van de mensen met diabetes hebben voetproblemen of lopen risico op wonden en ulcera.

De verzekering vergoed in de meeste gevallen de behandeling. De voeten van diabetespatiënten vereisen extra zorg. Regelmatige controle en (indien nodig) behandeling door een speciaal hiervoor opgeleide pedicure kan ernstige problemen voorkomen. Het is dan ook verstandig om een maal in de zes weken naar een professionele medisch pedicure te gaan die de aantekening “diabetische Voet” heeft, ook als er geen voetklachten zijn. Il mio sogno schoonheidsverzorging & pedicure is in het bezit van de aantekening “Diabetische Voet”. In de meeste gevallen kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding van deze behandelingen door de zorgverzekeraar. U kunt in uw polisvoorwaarden nalezen onder welke voorwaarden en hoeveel uw zorgverzekeraar vergoed in geval van Diabetes of anders kunt u dit controleren op de site van ProCert. De voeten van diabetespatiënten kunnen extra kwetsbaar zijn en hierdoor is een speciale behandeling geboden. De redenen waarom de voeten extra kwetsbaar zijn:

Algemene adviezen voor de diabetespatiënt zijn:


Diabetische voet

Contact


Il mio Sogno Schoonheidsverzorging & Pedicure

Kerkstraat 9, 5056 AA
Berkel-Enschot - Gemeente Tilburg

sanne@ilmiosogno.org

kvk 54211212

06-22657699

www.ilmiosogno.org

Tijdens behandelingen wordt er geen telefoon beantwoord. Wanneer u op de voicemail uw naam en telefoonnummer achterlaat wordt u zo spoedig mogelijk teruggebeld.


Pinnen is mogelijk!


Aangesloten bij

...

Nummer: 25403

...

Nummer: 315957


...

Kwaliteitsregistratie

...

KRP-nummer: 14812


...

Samenwerkend met

...
...